calcul varsta din data nasterii de tip...
cum sa calculez varsta din data nasterii de tip 2/5/1987 exemplu, tre sa folosesc functiile now si year dar nu stiu cum
-
- Moderator
Re: calcul varsta din data nasterii de tip...
Poti folosi direct functia nedocumentata DATEDIF - pentur detalii vezi acest subiect: Re: diferenta de luni intre 2 date din ani diferiti.
De ex. daca data ta este in celula A1 poti pune urmatoarea formula in A2: =DATEDIF(A1, TODAY(), "y") pentru a afla varsta in ani.
De ex. daca data ta este in celula A1 poti pune urmatoarea formula in A2: =DATEDIF(A1, TODAY(), "y") pentru a afla varsta in ani.
luci daca esti si ma poti ajuta am un fisier cu mai multe sheturi de rezolvat dar nu stiu daca sa il postez sau nu
=DATEDIF(Data1,Data2,Unitate)
unde:
- Data1 e data mai veche;
- Data2 e data mai noua;
- Unitate e unitatea de timp in care vrei rezultatul: "Y" pentru ani, "M" pentru luni, "D" pentru zile, "YM", "YD", "MD" pemtru combinatiile dintre cele trei
unde:
- Data1 e data mai veche;
- Data2 e data mai noua;
- Unitate e unitatea de timp in care vrei rezultatul: "Y" pentru ani, "M" pentru luni, "D" pentru zile, "YM", "YD", "MD" pemtru combinatiile dintre cele trei
acesta este fisierul meu va dat seama ca o sa il am si o sa il folosesc mult timp de acum incolo dar de as reusi sa rezolv acolo cerintele ar fi minunat
Ultima oară modificat Lun Ian 04, 2010 1:46 pm de către dida, modificat 1 dată în total.
formula cu dateif merge dar mie imi cere cu functiile now() si year()
E mai complicata formula fara DATEDIF(), pentru ca trebuie sa tii cont si de zilele si de lunile datelor, nu e doar
=YEAR(NOW())-YEAR(B2)
In fisierul atasat e formula cu IF-uri care testeaza lunile si zilele datelor din coloana B in comparatie cu data curenta, iar coloana C a trebuit sa fie formatata ca "Number" fiindca era formatata tot ca "Date".
=YEAR(NOW())-YEAR(B2)
In fisierul atasat e formula cu IF-uri care testeaza lunile si zilele datelor din coloana B in comparatie cu data curenta, iar coloana C a trebuit sa fie formatata ca "Number" fiindca era formatata tot ca "Date".
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
La multi ani,
Daca data fata de care doresti sa calculezi varsta este stocata in celula A4 (de exemplu) o posibila solutie a problemei tale ar fi formula de mai jos:
=YEAR(NOW())-YEAR(A4)
Pentru data de 2 mai 1987, rezultatul ar fi 23 de ani.
Neajunsul acestei solutii este ca nu prea este exacta, adica din 2 mai 1987 pana azi nu ar fi 23 de ani impliniti. Pentru a surclasa acest neajuns, propun o alta solutie:
=IF(AND(DAY(NOW())>DAY(A4),MONTH(NOW())>MONTH(A4)),YEAR(NOW())-YEAR(A4),YEAR(NOW())-YEAR(A4)-1)
Ai de unde alege. Sper sa iti fie de folos. O zi excelenta.
Daca data fata de care doresti sa calculezi varsta este stocata in celula A4 (de exemplu) o posibila solutie a problemei tale ar fi formula de mai jos:
=YEAR(NOW())-YEAR(A4)
Neajunsul acestei solutii este ca nu prea este exacta, adica din 2 mai 1987 pana azi nu ar fi 23 de ani impliniti. Pentru a surclasa acest neajuns, propun o alta solutie:
=IF(AND(DAY(NOW())>DAY(A4),MONTH(NOW())>MONTH(A4)),YEAR(NOW())-YEAR(A4),YEAR(NOW())-YEAR(A4)-1)
Daca aplici astazi formula de mai sus pentru cineva nascut pe 2 ianuarie rezultatul e cu un an mai putin decat ar trebui...Green eyes scrie:La multi ani,
=YEAR(NOW())-YEAR(A4)
da merge dar daca te uiti in ultiml meu fisier atasat cu functii ai sa vezi daca ma poti ajuta si la celelate sheeturi , mersi mult, Diana